Om mig

Jag är legitimerad sjukgymnast inom humanmedicin sedan 1984 och har under åren som gått hunnit arbeta som sjukgymnast inom många olika områden. Det ser jag som en stor fördel även nu när jag arbetar med djur. För 28 år sedan skaffade jag min första egna hund och det har genom åren blivit – 3 underbara flatcoated retrievrar och nu en yster schäfertik. Jag har också haft hästar sedan 16 år och hunnit föda upp en egen ridhäst. Det har varit mycket djur i min familj!

Utöver min legitimation som sjukgymnast och utbildningar inom humanmedicinen så har jag olika vidareutbildningar för sjukgymnaster/fysioterapeuter på universitet inom veterinärmedicinen. Det har bland annat innefattat ortopedisk manuell terapi för hund och akupunktur för hund och häst vid Luleå Universitet samt sportmedicin och rehabilitering för hund och katt vid Lantbruksuniversitetet i Uppsala.

Sommaren 2011 startade jag en verksamhet med fokus på behandling och rehabilitering av hundar med olika problem och skador. För att uppnå bästa resultat och säkerhet för hunden arbetar jag för ett nära samarbete med veterinär och i de flesta fall bör hunden först ha varit på veterinärbesök.

I januari 2019 öppnade jag Karlstads första riktiga hundgym – Hundfokus. Här kan hundägare få hjälp med rehabilitering men också rehab-träna själva inomhus med hjälp av gymmets utrustning. Även hundar och ägare som vill friskträna tillsammans förebyggande är hjärtligt välkomna.

Välkommen att kontakta mig/remittera till mig för rehabilitering och träning av hund med besvär från rörelse- och stödjeorganen eller för mer information.


Eva Elfverson Wedin
070-380 77 46